Витаминот Е има силно антиоксидативно дејство и игра важна улога во заштита на клетките и ткивата од штетните ефекти на слободните радикали. Го подобрува здравјето на кожата и ги штити клетките од оксидативните оштетувања кои може да бидат предизвикани од загадувањето на воздухот, UV зрачењето или неправилната исхрана. Витаминот Е исто така игра важна улога во зајакнување на имунолошкиот систем, функционирањето на срцето и крвните садови.

Се прикажуваат сите 2 резултати

Покажи 9 24 36