Витаминот Д е од суштинско значење за здравјето на коските, ја подобрува функцијата на имунолошкиот систем и има позитивен ефект врз мозочната функција. Учествува во метаболизмот на калциум во организмот, при што придонесува за здравјето на коските и помага во превенција од остеопороза.

Прикажувам 1–12 од 21 резултати

Покажи 9 24 36