Селенот е есенцијален минерал кој игра клучна улога во одржувањето на здравјето на нашето тело. Тој е моќен антиоксиданс кој помага во заштита на клетките од оштетување предизвикано од слободните радикали. Селенот е важен за правилната функција на тироидната жлезда и зајакнување на имунолошкиот систем. Селенот помага во борбата против стареењето на кожата и може да го намали ризикот од развој на акни. Дополнително, тој ја зајакнува косата, спречувајќи ја кршливоста и опаѓањето.

Се прикажуваат сите 8 резултати

Покажи 9 24 36